Lam i mandelsauce

Lam i mandelsauce

Denne lækre lammeret er ikke super stærk, men blød og krydret og tyk af mandler. Jo bedre din hakker er, des blødere er saucen. Jeg er nu fint tilfreds med en rustik mandelsauce.

4-8

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 2 spsk tamarind paste
  • 6-800 g lam i tern, gerne fra køllen
  • olie
  • 4 nelliker
  • 2 kanel stænger
  • 6-7 karryblade (curry leaves)
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 spsk stødt koriander
  • 2-3 tsk chilipulver
  • 2 løg, i både
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 2 fed hvidløg, i tynde skiver
  • 3 tomater
  • 8-10 dl vand
  • salt
  • lidt smuttede, ristede mandler
  • koriander

Sådan gør du

  1. Smut mandlerne, og udblød dem 10 minutter. Dræn vandet fra dem, og blend dem i en foodprocessor eller minihakker. Blend tamarind med, når mandlerne er finthakkede. Brun kødet, og kom nelliker, kanel, karryblade, gurkemeje, koriander og chili ved. Tilsæt løg, ingefær og hvidløg, og lad dem klare, uden at de tager farve. Hak tomaterne, og kom dem ved. Tilsæt cirka ½ liter vand, og lad det hele boble under låg i cirka 40-45 minutter.
  2. Tilsæt løbende vand – i alt cirka 1 liter. Tilsæt mandelmassen, og kog i yderligere 10 minutter. Smag til med chili og godt med salt, og server, når kødet er mørt, med mandler og koriander.

Tip

Tamarind paste og karryblade (curry leaves) fås ofte hos asiatiske grønthandlere. Tamarind er syrligt og kan eventuelt erstattes af lidt tilsmagning med citron.

PRØV OGSÅ: Mynte-chutney
PRØV OGSÅ:Grøntsagskorma