Lammeculotte med kikærtepesto
Her spiller lammet hovedrollen i et proteinboost af et måltid. Pesto med kikærter og blomkål er godt hertil.
4
Ingredienser
- 600-800 g lammeculotte
- olie til stegning
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
- 1 pakke lufttørret skinke, ca 100 g
- frisk timian eller rosmarin
- ½ blomkål
- 125 dåse forkogte kikærter
- 40 g babyspinat
- 30 g parmesan
- 2 spsk olie
- 15 g smør
- salt og peber
- evt. lidt tomater til pynt
Sådan gør du:
- Rids fedtkanten på lammeculotterne, og steg dem med fedtsiden nedad på en pande, til fedtkanten er sprød og gylden. Vend culotterne, og steg dem i 2 min. på den anden side. Sæt dem i et smurt fad, læg rosmarin og timian ovenpå og drys med salt og peber. Steg culotterne færdig i en 200° varm ovn i 8-12 min. Tag dem ud, og lad dem hvile i 5 min., inden du skærer dem i skiver.
- Steg skinken på en tør pande et par min. på hver side. Læg dem på et stykke køkkenrulle.
- Kog blomkålen i en gryde med vand, og kog i et par minutter. Hæld vandet fra.
- Kom kogt blomkål, kikærter, babyspinat, parmesan, smør og olie i en foodprocessor, og blend det til en jævn mos.
- Server de skiveskårne lammeculotter med sprødstegt skinke og kikærtepesto til. Pynt med frisk timian og evt. lidt tomater.
- (700 kcal)
- Prøv også pastasalat med laks og kokos
- Få mere inspiration til sund slankemad på Altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/