Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
Her får du vores bud på tre lækre og varme juledrikke til at lune sig på: Hvid gløgg med lakrids og æble, julekaffe med kanel og rom, samt rom toddy med hel kardemomme og appelsin.
Hvid gløgg med lakrids og æble
En skøn, anderledes gløgg, der er et rigtig godt og mindre tungt alternativ til den klassiske version. Sørg for at bruge en sød, tør hvidvin såsom Chardonnay.
Tip: Drikken må ikke koge, da alkoholen fra vinen i så fald fordamper – og så er det jo ikke sjovt at drikke gløgg!
10 glas
- 1 l æblemost
- ½ flaske hvidvin
- 4 stænger lakridsrod
- 6 stjerneanis
- ½ dl rørsukker
- 1 økologisk citron
- 2 æbler
- ½ dl rosiner
- Kom æblemost og hvidvin i en gryde sammen med lakridsrod, stjerneanis og rørsukker. Skræl skallen af citronen og kom den i. Varm det op sammen – men uden det koger.
- Smag til, om den er sødt nok. Det kan variere afhængig af hvilken most og hvilken vin, du bruger.
- Skær æblerne i tynde skiver, og citronen i både. Kom rosiner, æble og citron i glas, og hæld den varme gløgg over. Servér evt. med et stykke lakridsrod i glasset.
Annonse
Julekaffe med kanel og rom
Den perfekte afslutning på en julemiddag – eller bare til en masse skønne julesmåkager og konfekt.
Tip: Kaffen smager også godt i en alkoholfri version.
8 glas julekaffe
- ¼ l piskefløde
- 8 dessertskeer brun farin
- 8 kanelstænger
- 16 cl. mørk rom
- 1 l varm kaffe
- 1 tsk stødt kanel
- Pisk fløden stiv og stil den til side. Kom en skefuld brun farin i hvert glas eller kop sammen med en kanelstang og 2 cl rom.
- Hæld den varme kaffe op, og kom flødeskum og et drys kanel over.
Annonse
Romtoddy med hel kardemomme og appelsin
Der findes ikke noget bedre (for voksne) end at komme ind fra en tur på kælkebakken med ungerne og varme sig på en toddy, mens børnene får kakao. Og så er toddyer tilmed hurtige og nemme at lave.
8 glas romtoddy
- 8 dl vand
- 1 økologisk appelsin
- 16 cl mørk rom
- 24 kardemommekapsler
- 8 spsk ahornsirup
- Kog vandet. Skær appelsinen i skiver, og kom en skive i hvert glas sammen med 2 cl rom.
- Knus kardemommekapslerne let – bare så de åbner sig – med den flade side af en stor kniv.
- Tilsæt 1 skefuld ahornsirup til hvert glas og 3 knuste kardemommekapsler.
- Hæld kogende vand over, og lad drikken stå og trække lidt, inden den drikkes.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt