Løvstikkehummus

Løvstikkehummus

Løvstikkehummus er nem at have med på madpakken med et stykke brød til at dyppe i.

4

Ingredienser

  • 1 håndfuld løvstikke, ca. 15 g
  • 1 lille fed hvidløg
  • 100 g kogte kikærter
  • 100 g frosne ærter
  • 1 tsk tahin
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk citronsaft
  • 3 spsk koldt vand
  • ½ tsk stødt spidskommen
  •  havsalt og peber

Sådan gør du:

  1. Skyl løvstikken og afdryp. Pil hvidløgsfeddet.
  2. Kør begge med alle øvrige ingredienser på en foodprocessor, og smag til med salt, friskkværnet peber og ekstra citronsaft om nødvendigt.
  3. Kan serveres med f.eks. brød eller hokkaidofritter.
  4. Kalorier 126
  5. Protein 7 g ~ 22 %
  6. Kulhydrat 15 g ~ 51 %
  7. Fedt 4 g ~ 27 %
  8. Kostfibre 1 g

Tip

Tahin kan udelades. Der kan anvendes kikærter på dåse som alternativ til kogte kikærter.