Low carb brunkager: Brunkager med rugmel
I en af disse brunkager får du kun 2 g kulhydrat. Mængden af mel er i denne opskrift helt i bund, og du får en småkage, der primært består af fedt fra mandler, olie og flydende oliemargarine. Det ligner en julekage, og det smager som en julekage – men det er en sundere udgave med meget lidt kulhydrat i. Her får du opskriften på brunkager bagt på rugmel:
Næringsindhold
- Energi pr. person:35 Kcal
60 stk. low carb brunkager
Total:37 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 150 g rugmel
- 100 g BageSød, Suvida Sødebagemiddel eller Perfect fit
- 70 g mandelflager
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk nelliker
- lidt revet appelsinskal
- 60 g flydende oliemargarine, f.eks. Kærgården Steg & Bag
- 60 g rapsolie
- 1 æg
Sådan bager du low carb brunkager
- Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål: rugmel, BageSød, mandelflager, bagepulver, krydderier og appelsinskal.
- Pisk flydende oliemargarine, rapsolie og æg sammen i en skål, og rør det derefter sammen med de tørre ingredienser.
- Rul dejen ud på køkkenbordet til en pølse. Læg den evt. på køl nogle timer.
- Skær tynde skiver, pres dem flade, og stik dem evt. ud med forskellige forme eller et glas. Dyp fingrene i vand indimellem, så det ikke klistrer.
- Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 7-10 min.
- Servér.