low carb brunkager

Low carb brunkager: Brunkager med rugmel

I en af disse brunkager får du kun 2 g kulhydrat. Mængden af mel er i denne opskrift helt i bund, og du får en småkage, der primært består af fedt fra mandler, olie og flydende oliemargarine. Det ligner en julekage, og det smager som en julekage – men det er en sundere udgave med meget lidt kulhydrat i. Her får du opskriften på brunkager bagt på rugmel:

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    35 Kcal

60 stk. low carb brunkager

Total:37 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

  • 150 g rugmel
  • 100 g BageSød, Suvida Sødebagemiddel eller Perfect fit
  • 70 g mandelflager
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk nelliker
  • lidt revet appelsinskal
  • 60 g flydende oliemargarine, f.eks. Kærgården Steg & Bag
  • 60 g rapsolie
  • 1 æg

Sådan bager du low carb brunkager

  1. Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål: rugmel, BageSød, mandelflager, bagepulver, krydderier og appelsinskal.
  2. Pisk flydende oliemargarine, rapsolie og æg sammen i en skål, og rør det derefter sammen med de tørre ingredienser.
  3. Rul dejen ud på køkkenbordet til en pølse. Læg den evt. på køl nogle timer.
  4. Skær tynde skiver, pres dem flade, og stik dem evt. ud med forskellige forme eller et glas. Dyp fingrene i vand indimellem, så det ikke klistrer.
  5. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 7-10 min.
  6. Servér.

FAKTA

I en af disse brunkager får du kun 2 g kulhydrat. Mængden af mel er i denne opskrift helt i bund, og du får en småkage, der primært består af fedt fra mandler, olie og flydende oliemargarine.