Madpandekage med rismel og kokosmælk

Madpandekage med rismel og kokosmælk

Pandekager i alverdens afskygninger er et garanteret hit hos både børn og voksne. Her er et anderledes bud på, hvordan du kan servere Rasmus Klumps hofret.

4 personer

Pandekage:

  • 300 g rismel
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 dl kokosmælk
  • 6½ dl danskvand
  • 1 spsk. fiskesovs
  • olie til stegning
  • 200 g varmrøget laks
  • ½ agurk
  • 1 potte rød basilikum
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt purløg
  • 2 lime
  • 4 spsk. sesamolie

Sådan gør du

  1. Kom rismel, gurkemeje, kokosmælk, danskvand og fiskesovs i en skål, og pisk sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i 20 min.
  2. Opvarm olie på en pande, og bag pandekagerne 2-3 min. på hver side.
  3. Pluk laksen i mindre stykker. Fordel laks på den ene halvdel af pandekagerne.
  4. Skyl og skær agurken i skiver og igen i strimler. Hak krydderurterne. Drys med agurkestrimler og hakkede krydderurter.
  5. Pres limesaften ud, og hæld over sammen med sesamolie. Fold den anden halvdel af pandekagen henover fyldet.