Madpandekager med kødsovs

Madpandekager med kødsovs

Når det er koldt udenfor er der intet som hjemlig og hyggelig vintermad - her i form af madpandekager med kødsovs. Bon appetit.

4 personer / 8 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: ca. 30 min.
  • Stege-/kogetid: 30-45 min. (evt. på 2 pander)
  • Pandekager:
  • 3 æg
  • lidt groft salt
  • 50 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
  • 150 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • ca. 1 dl vand
  • lidt olie + evt. smør (til stegning)
  • Kødsovs:
  • 500 g hakket oksekød
  • ½ dl olivenolie
  • 2 porrer
  • 2 tsk. provencekrydderi (eller timian)
  • 2 dåser flåede hele tomater (afdryppede)
  • ¼ knoldselleri
  • 1½ dl æblemost
  • salt og friskkværnet peber

  1. Pisk æg, salt og de 2 meltyper sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen ensartet. Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Rør evt. vand i, hvis dejen er for tyk.
  2. Varm en pande godt op, og kom olie og evt. smør på. Hæld et tyndt lag dej på, og steg pandekagerne i 2-3 min. ved middelvarme på begge sider, til de er lysebrune på begge sider.
  3. Kødsovs:
  4. Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsæt fintsnittede porrer, og steg dem med i nogle min. Tilsæt provencekrydderi.
  5. Tilsæt hakkede tomater og fintrevet selleri. Tilsæt æblemost. Lad retten småsimre i mindst 30 min. og gerne op til 1 time. Spæd evt. med lidt vand undervejs, og rør jævnligt. Smag kødsovsen til med salt og peber.