Skøn amerikansk majssuppe med kylling: Sådan laver du majs-chowder
En dejlig varmende, blød og sødmefuld suppe med majs og kylling, som hitter hos både store og små...
Majssuppe med kylling til 4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 50 g røget bacon i tern
- 2 spsk smør
- 2 mellemstore løg, skåret i tern
- 1 spsk hvedemel
- ½ tsk gurkemeje
- 3 kyllingebryster, skåret i mellemstore tern
- 1 rød chili, finthakket
- 3 stængler bladselleri i tern
- ca. 250 g kartoffel, skåret i mellemstore tern
- majs fra tre friske majskolber
- 1 liter kyllingebouillon
- 1 dl piskefløde
- Tilbehør
- Koriander og persille, grofthakket
- Brød.
Sådan laver du chowder:
- 1. Svits bacontern i olivenolien til de begynder at afgive fedt, men uden at blive brune. Tag baconen fra.
- 2. Tilsæt smør til baconfedtet og steg løgene ved svag varme heri til de begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt mel og gurkemeje, og vend grundigt rundt.
- 3. Kom derefter kyllingekød og chili i, og lad kyllingen stege til den er lys i overfladen på alle sider. Tilsæt bladselleri, kartofler, bacon, majs og kyllingebouillon. Bring suppen i kog, og lad den simre i ca 10-15 min, indtil grøntsagerne er møre.
- 4. Hæld fløden ved og lad yderligere suppen simre nogle min, før den smages til med salt og peber.
- 5. Servér den rygende varm med grofthakket koriander og persille og evt. brød til.
Prøv også ceviche med lime, koriander og chili