Mazariner med lakridskaramel

Mazariner med lakridskaramel

Mazariner med et frækt pift af lakrids.

12 stk.

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Mazariner med lakridskaramel
  • 250 g ren, rå marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 2 spsk. mælk
  • 2 æg
  • 75 g hvedemel
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • Topping:
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 75 g smør
  • 1 spsk. glukose el. flydende honning
  • 100 g mandler
  • 2 spsk. lakridspulver

Sådan laver du mazariner med saltkaramel

  1. Riv marcipanen på råkostjernet. Rør smør, sukker, marcipan og mælk sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og rør det i.
  2. Kom dejen i hjerteforme, f.eks. Eva Trios silikoneforme, eller brug hvide faste muffinforme. Bag først kagerne ca. 15 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Kog fløde, sukker, smør og glukose sammen ca. 3-4 min. Tilsæt hakkede mandler, og kog dem med 1 min. Vend lakridspulveret i.
  4. Tag kagerne ud, og fordel lakridskaramellen oven på kagerne. Bag kagerne yderligere ca. 12 min., til de er gyldne og gennembagte.
  5. Afkøl kagerne, inden du tager dem ud af formene. Har du bagt dem i muffinforme, kan du servere dem i formene.