opskrift på chokolademousse

Chokolademousse: Nem og julet chokolademousse med kirsebær

Mørk chokolade og kirsebær er et perfekt makkerpar og mødes her i en nem og nogetså lækker julemousse. I glassene gemmer der sig syltede amarenakirsebær, intens chokolademousse, silkeblød kirsebærganache, frysetørret kirsebærstøv og et par skovsyrestilke.

Chokolademousse til 6-8 personer

Total:10 minutter

Ingredienser

  • Chokolademousse:
  • 6-8 amarenakirsebær
  • 175 g mørk chokolade
  • 100 g (mini)mælk
  • 200 ml piskefløde
  • Kirsebærganache:
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g amarena-kirsebærsirup
  • 50 ml piskefløde
  • Pynt:
  • 1 tsk frysetørret kirsebærstøv (kan købes i specialbutikker og på nettet)
  • rød skovsyre

Sådan laver du chokolademousse med kirsebær

  1. Chokolademousse: Fordel et kirsebær i bunden af 6-8 glas.
  2. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring mælk til kogepunktet i en gryde, og hæld det langsomt over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver blank.
  3. Pisk fløde til let skum, og vend lidt af skummet i chokoladen. Vend derefter resten i. Fordel moussen oven på kirsebærrene i de små glas, og lad den sætte sig i køleskabet natten over.
  4. Kirsebærganache: Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
  5. Bring fløde og kirsebærsirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen.
  6. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank.
  7. Fordel ganachen oven på moussen, og stil den i køleskabet en times tid ( eller server med det samme).
  8. Pynt: Pynt med frysetørret kirsebærstøv og skovsyreblade lige inden servering.
  9. Tip: Brug den "rigtige" amarenakirsebærsirup (fra Fabbri). Du kan virkelig smage forskel.