Forførende mørk chokolademousse med blodappelsin
Let og luftig chokolademousse med intens smag af chokolade og syrligt strejf af blodappelsin. Den mørke chokolademousse og de søde, knaldrøde blodappelsiner er et perfekt makkerpar. Denne opskrift på chokolademousse er ude fløde, derfor skal du huske at bruge en mørk chokolade af god kvalitet – det kan smages!
Chokolademousse til 6 - 8 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- 6-8 personer
- Chokolademousse:
- 120 g mørk chokolade af god kvalitet
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 1 spsk sukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 70 g sukker
- ½ blodappelsin, saft herfra
- Pynt:
- 1/2 blodappelsin
- 50 g mørk chokolade af god kvalitet
Sådan laver du chokolademousse:
- 1. Smelt chokolade i en skål over vandbad, og sæt den til side. Pisk æggehvider og 1 spsk sukker stive i en anden skål, og sæt den til side.
- 2. Pisk æggeblommer og 70 g sukker til æggesnaps i en tredjeskål, og tilsæt så appelsinsaft. Pisk godt. Pisk derefter den smeltede chokolade i.
- 3. Vend forsigtigt æggehviderne i. Fordel moussen i små glas/skåle, og sæt dem i køleskabet et par timer eller natten over.
- 4. Skær blodappelsinen i små stykker, hak chokoladen, og brug det som pynt oven på dine chokolademousser.
Lækre opskrifter på chokolademousse
-
Chokolademousse: Nem og julet chokolademousse med kirsebær
-
Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær
-
Hvid chokolademousse med bagte rabarber
-
Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
-
Forførende mørk chokolademousse med blodappelsin
-
Hvid chokolademousse med hvid te
-
Sense dessert: Chokolademousse
-
Chokolademousse med nøddebund
-
Chokolademousse med mangosalat
-
Fransk kaffe-chokolademousse
-
Chokolademousse med kanel og ingefær
-
Nem chokolademousse: Hurtig og lækker chokoladedessert
-
Chokolademousse - helt uden piskefløde
-
Chokolademousse med syltede rabarber
-
Verdens bedste chokolademousse
-
Krydret chokolademousse
-
Chokolademousse med frugt
-
Chokolademousse med kaffe
-
Hvid chokolademousse med hindbærsauce
-
Chokolademousse med kaffesirup
PRØV OGSÅ: Fastelavnsboller med creme