Opskrift på muslingesuppe
En meget dejlig suppe som smager vidunderligt med et godt brød til. Safranen kan udelades i en snæver vending, men suppen er bedst med.
4
Total:50 minutter
Ingredienser
- 1 ½ kg friske blåmuslinger
- 2 fed hvidløg
- 2 løg
- 1 porre
- 2 stængler bladselleri
- 1 lille fennikel
- 2 spsk smør
- en knivspids safran, fås bla i Irma
- 3 dl hvidvin
- 3 dl fiskefond
- 2 dl piskefløde salt og peber
- evt lidt frisk chili, finthakket
- Tilbehør: Brød
Sådan laver du muslingesuppe
- Skyl muslingerne grundigt i rindende kold vand og kasser alle muslinger, som ikke lukker sig helt. Hak hvidløg, løg og porre fint, og skyl bladselleristavene og skær dem i tynde skiver.
- Skær fenikkelen i tynde skiver. Smelt smørret i en stor gryde og svits grøntsagerne på middelvarme til de er bløde og glansfulde. Tilsæt safran, hvidvin og fond, og lad blandingen simre uden låg i 5-7 min.
- Kom muslingerne i gryden og lad dem koge med låg i små ti min, mens du ryster et par gange undervejs, så alle muslingerne koger med i væden. Hæld suppen over en sigte, så muslinger og grøntsager sigtes fra og hæld væden tilbage i gryden.
- Tilsæt piskefløde og evt. lidt frisk chili og lad suppen koge kraftigt uden låg i 5-7 min, så den koger lidt ind. Smag til med salt og peber.
- Hæld muslingerne og grøntsagerne tilbage i gryden og lad suppen koge op et øjeblik. Servér muslingesuppen rygende varm med godt brød til.
- Se også opskrift på Rugmelsstegte rødspættefileter.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.
- Nøgleord til denne opskrift: suppe, muslinger, muslingesuppe, opskrift.