Opskrift på muslingesuppe

Opskrift på muslingesuppe

En meget dejlig suppe som smager vidunderligt med et godt brød til. Safranen kan udelades i en snæver vending, men suppen er bedst med.

4

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 1 ½ kg friske blåmuslinger
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 porre
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 lille fennikel
  • 2 spsk smør
  • en knivspids safran, fås bla i Irma
  • 3 dl hvidvin
  • 3 dl fiskefond
  • 2 dl piskefløde salt og peber
  • evt lidt frisk chili, finthakket
  • Tilbehør: Brød

Sådan laver du muslingesuppe

  1. Skyl muslingerne grundigt i rindende kold vand og kasser alle muslinger, som ikke lukker sig helt. Hak hvidløg, løg og porre fint, og skyl bladselleristavene og skær dem i tynde skiver.
  2. Skær fenikkelen i tynde skiver. Smelt smørret i en stor gryde og svits grøntsagerne på middelvarme til de er bløde og glansfulde. Tilsæt safran, hvidvin og fond, og lad blandingen simre uden låg i 5-7 min.
  3. Kom muslingerne i gryden og lad dem koge med låg i små ti min, mens du ryster et par gange undervejs, så alle muslingerne koger med i væden. Hæld suppen over en sigte, så muslinger og grøntsager sigtes fra og hæld væden tilbage i gryden.
  4. Tilsæt piskefløde og evt. lidt frisk chili og lad suppen koge kraftigt uden låg i 5-7 min, så den koger lidt ind. Smag til med salt og peber.
  5. Hæld muslingerne og grøntsagerne tilbage i gryden og lad suppen koge op et øjeblik. Servér muslingesuppen rygende varm med godt brød til.
  6. Se også opskrift på Rugmelsstegte rødspættefileter.
  7. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.
  8. Nøgleord til denne opskrift: suppe, muslinger, muslingesuppe, opskrift.