Ovnbagt sommergrønt og omega-3 mayonnaise med brændenælder

Ovnbagt sommergrønt og omega-3 mayonnaise med brændenælder

Mayonnaisen er rørt på olier, som alle har et højt indhold af sunde omega-3-fedtstoffer

4

Ingredienser

  • 30 radiser med top, gerne i forskellige farver
  • 30 små nye gulerødder
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • Omega-3 mayonnaise med brændenælder
  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl brændenældeblade/skud, skoldede og grofthakkede
  • 1 tsk. sennep
  • 2 dl mild olivenolie
  • ½ dl sesamolie
  • 1 dl valnøddeolie
  • 50 g boghvedekerner
  • Friske sukkerærter, ærteskud og evt. squashblomster til servering

Sådan gør du:

  1. Tag toppene af radiserne, vask dem grundigt og gem dem. Gør radiser og gulerødder i stand, skær tgimler og rulles omkring flødeosten) være på den sikre side og undgå edem evt. lidt ud så de er lige store og kom dem i et ovnfast fad sammen med olien. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. afhængig af størrelsen. Tag dem ud, og drys med salt.
  2. Snit radisetoppene groft, og vend dem sammen med de bagte radiser og gulerødder.
  3. Mayonnaise: Kom æggeblommer, hvidvinseddike, salt, brændenælder og sennep i en blender. Tilsæt de tre slags olie i en ganske tynd stråle, mens du stadig blender. Fortsæt til mayonnaisen er tyk og smukt lysegrøn.
  4. Rist boghvedekernerne sprøde på en tør pande, det tager ca. 10 min.
  5. Anret de bagte grøntsager sammen med klatter af mayonnaisen, friske sukkerærter, ærteskud og squashblomster.
  6. Spis gerne røget eller stegt makrel til.

tip!

Brug friske gulerødder og radiser i flere farver, hvis du kan få fat i dem. Jo flere farver, des bedre!