Ovnbagt sommergrønt og omega-3 mayonnaise med brændenælder
Mayonnaisen er rørt på olier, som alle har et højt indhold af sunde omega-3-fedtstoffer
4
Ingredienser
- 30 radiser med top, gerne i forskellige farver
- 30 små nye gulerødder
- 4 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
- Omega-3 mayonnaise med brændenælder
- 3 æggeblommer
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. salt
- 1 dl brændenældeblade/skud, skoldede og grofthakkede
- 1 tsk. sennep
- 2 dl mild olivenolie
- ½ dl sesamolie
- 1 dl valnøddeolie
- 50 g boghvedekerner
- Friske sukkerærter, ærteskud og evt. squashblomster til servering
Sådan gør du:
- Tag toppene af radiserne, vask dem grundigt og gem dem. Gør radiser og gulerødder i stand, skær tgimler og rulles omkring flødeosten) være på den sikre side og undgå edem evt. lidt ud så de er lige store og kom dem i et ovnfast fad sammen med olien. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. afhængig af størrelsen. Tag dem ud, og drys med salt.
- Snit radisetoppene groft, og vend dem sammen med de bagte radiser og gulerødder.
- Mayonnaise: Kom æggeblommer, hvidvinseddike, salt, brændenælder og sennep i en blender. Tilsæt de tre slags olie i en ganske tynd stråle, mens du stadig blender. Fortsæt til mayonnaisen er tyk og smukt lysegrøn.
- Rist boghvedekernerne sprøde på en tør pande, det tager ca. 10 min.
- Anret de bagte grøntsager sammen med klatter af mayonnaisen, friske sukkerærter, ærteskud og squashblomster.
- Spis gerne røget eller stegt makrel til.
PRØV OGSÅ: Brændenældesuppe med hårdkogte æg