Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam
Prøv en sprød omgang kyllingebryst i ovnen med sennep og sesam.
Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam til 6 personer
Total:1 time 35 minutter
Ingredienser
- Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam
- Arbejdstid: 45 min.
- Stegetid: 50 min
- 6 stk kyllingebryst
- salt og peber
- 2 spsk dijonsennep
- 50 g sesamfrø
- 1 spsk olivenolie eller smør
- Fritter:
- 1 kg store kartofler
- 1 kg rodfrugter
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk frisk rosmarin (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- salt og peber
- Dip:
- 1 stort bdt persille
- 1-2 fed hvidløg (pillede)
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 2½ dl græsk yoghurt eller cremefraiche
- ½ tsk salt
- ½ tsk knust sort peber
- ½ tsk stødt spidskommen
Sådan laver du ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam
- 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skrub eller skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i ensartede grove stykker. Vend den med olivenolie, rosmarin, hvidløg, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen 45-50 min.
- 2. Krydr kyllingekødet med salt og peber og pensl dem med sennep. Vend dem i sesamfrø og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med olivenolie eller små klatter smør og sæt dem i ovnen ca. 20 min.
- 3. Skyl og slyng persillen og hak den sammen med hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt citronsaft og olivenolie og kør det glat. Rør persilledressingen sammen med yoghurt eller cremefraiche og smag til med salt, peber og spidskommen. Anret portionsvis eller på fade og i skåle.