Panna cotta med marinerede citrusfrugter
Sødt møder syrligt. Den cremede panna cotta får selskab af marinerede citrusfrugter.
6
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 5 dl piskefløde
- 70 g rørsukker
- 3 blade husblas.
- Marinerede citrusfrugter:
- 1 rød grape
- 1-2 appelsiner
- 1½ spsk flydende honning
- lidt appelsinsaft, ca. 1 spsk presset fra appelsinresterne når du har fileteret dem
- lidt orangeblomstvand (kan købes hos arabiske købmænd, kan udelades)
- lidt finthakket mynte
- mynteblade til pynt
Sådan laver du panna cotta
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom fløde, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og varm det langsomt op og lad det stå og koge ca. 5 min under omrøring, så det ikke brænder på i bunden af gryden.
- Læg husblassen i blød i koldt vand i en skål.
- Tag vaniljestangen op af gryden og rør det udblødte husblas ud i den varme fløde. Sigt panna cotta-massen og hæld det i 6 glas eller forme. Sæt dem i køleskabet 3-4 timer indtil panna cottaen er stivnet og har opnået budding-agtig konsistens.
- Marineret frugt: Skær skrællen af grapefrugt og appelsinerne og skær fileter af frugten med en skarp kniv (dvs. skære ind imellem de hvide lameller på frugten, så du har det rene frugtkød uden hvidt fra skrællen og frugtlameller). Rør flydende honning sammen med lidt appelsinsaft, orangeblomstvand og mynte.
- Vend appelsin og grapefrugtfileter sammen med honning-marinaden.
- Anret dine panna cotta med en skefuld marineret citrusfrugt og pynt med mynte.