Pasta opskrift med broccoli

Pasta-otto med broccoli

Skøn 'risotto' - med pasta... Denne lækre vegetar-risotto er lavet med de fine små orzo-pastaer, men du kan også lave retten som en traditionel risotto med Arborio eller Carnaroli ris. Eller prøv at udskifte broccoli med blomkål for en smuk, hvid ret.

Pastaret til 4 personer

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie + lidt ekstra
  • 300 g orzo (minder om risotto-ris, men er lavet af pasta)eller anden risformet pasta
  • 5-7 dl hønsefond eller bouillon
  • salt og hvid peber
  • 75 g revet parmesan
  • ½ citron

Sådan laver du pastaretten

  1. 1. Rens broccolien og skær stokken fra. Del broccolien i bittesmå buketter. Tag en håndfuld af buketterne fra til anretning. Skær stokken i papirtynde skiver og læg til side.
  2. 2. Hak løg og hvidløg fint. Varm 2 spsk olie op i en tykbundet gryde, og kom løgene i. Lad dem snurre et par minutter ved middel varme, inden hvidløget kommes i.
  3. 3. Tilsæt nu pastaen og ca. 1 dl fond/bouillon. Rør jævnligt rundt, så pastaen ikke brænder fast til bunden. Når pastaen har opsuget det meste af væsken, tilsættes mere og sådan fortsættes, til pastaen næsten er al dente.
  4. 4. Smag jævnligt på pastaen. Når den har simret i væsken i ca. 8 min, bør den være næsten færdig.
  5. 5. Tilsæt nu broccolibuketterne. Konsistensen skal være let flydende. Lad broccolien simre med 2 minutter, krydr med godt med hvid peber, smag til med salt og sluk så for varmen.
  6. 6. Tilsæt osten, og rør den ud i pasta-ottoen. Osten er med til at samle pastaen og broccolien. Lad pasta-ottoen stå et minut, mens du vender de broccolibuketter, du har lagt til side, sammen med den tyndtskårne stok, lidt olivenolie og saften af ½ citron. Smag til med lidt salt.
  7. 7. Servér pasta-ottoen med broccolisalaten over og evt. et stænk olivenolie.