Pasta-otto med broccoli
Skøn 'risotto' - med pasta... Denne lækre vegetar-risotto er lavet med de fine små orzo-pastaer, men du kan også lave retten som en traditionel risotto med Arborio eller Carnaroli ris. Eller prøv at udskifte broccoli med blomkål for en smuk, hvid ret.
Pastaret til 4 personer
Ingredienser
- 1 broccoli
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie + lidt ekstra
- 300 g orzo (minder om risotto-ris, men er lavet af pasta)eller anden risformet pasta
- 5-7 dl hønsefond eller bouillon
- salt og hvid peber
- 75 g revet parmesan
- ½ citron
Sådan laver du pastaretten
- 1. Rens broccolien og skær stokken fra. Del broccolien i bittesmå buketter. Tag en håndfuld af buketterne fra til anretning. Skær stokken i papirtynde skiver og læg til side.
- 2. Hak løg og hvidløg fint. Varm 2 spsk olie op i en tykbundet gryde, og kom løgene i. Lad dem snurre et par minutter ved middel varme, inden hvidløget kommes i.
- 3. Tilsæt nu pastaen og ca. 1 dl fond/bouillon. Rør jævnligt rundt, så pastaen ikke brænder fast til bunden. Når pastaen har opsuget det meste af væsken, tilsættes mere og sådan fortsættes, til pastaen næsten er al dente.
- 4. Smag jævnligt på pastaen. Når den har simret i væsken i ca. 8 min, bør den være næsten færdig.
- 5. Tilsæt nu broccolibuketterne. Konsistensen skal være let flydende. Lad broccolien simre med 2 minutter, krydr med godt med hvid peber, smag til med salt og sluk så for varmen.
- 6. Tilsæt osten, og rør den ud i pasta-ottoen. Osten er med til at samle pastaen og broccolien. Lad pasta-ottoen stå et minut, mens du vender de broccolibuketter, du har lagt til side, sammen med den tyndtskårne stok, lidt olivenolie og saften af ½ citron. Smag til med lidt salt.
- 7. Servér pasta-ottoen med broccolisalaten over og evt. et stænk olivenolie.