Portobellosalat med persille, parmesan og spidskål

Portobellosalat med persille, parmesan og spidskål

Portobellosvampene giver denne salat fylde – svampene smager nærmest lidt af kød, når de steges og krydres.

4

Ingredienser

  • 6-8 portobellosvampe
  • 4 lidt tykke skiver brød med sej krumme
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber
  • ¼ -½ spidskål
  • salt og peber
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2-3 spsk balsamicoeddike
  • 50 g revet parmesan
  • ½ dl hakket persille
  • lidt revet citronskal

Sådan laver du salat med portobellosvampe

  1. Rens og tjek svampene for evt. jord. Skær dem i halve eller kvarte stykker. Del brødet i grove tern, og steg brødet sprødt og gyldent på en pande med olivenolie. Tag det af panden, og krydr med salt og peber.
  2. Snit spidskålen i tynde strimler, og krydr med salt, peber, citronsaft, olivenolie og 1 fed finthakket hvidløg.
  3. Steg svampene gyldne på en pande med lidt olivenolie, og krydr med 1 fed finthakket hvidløg og balsamico.
  4. Kom lidt spidskål på et stort fad, og anret svampene ovenpå, og drys med parmesan, persille, citronskal og sprøde brødcroutoner.