Bagte rødder med ingefærmarineret oksekød og forårsløg
Rodfrugter er lækre i en sprød salat og giver sammen med kødet en god mæthed.
4
Ingredienser
- 1½ tsk revet ingefær
- ½ lime, saften heraf
- lidt salt
- 1 spsk olivenolie
- 2 entrecote eller rib-eye steak af 200 g pr. stk
- 800 g blandede rodfrugter, f.eks. pastinak, gulerod og rødbede
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1½ tsk rørsukker
- 1 tsk revet ingefær
- 1 spsk soja, gerne tamari
- ½-1 lime, saft heraf
- 2 hjertesalathoveder
- 2-3 forårsløg
- ½ bundt kørvel eller friske koriander
Sådan gør du:
- Rør revet ingefær og limesaft sammen med salt, peber og lidt olivenolie. Vend kødet heri på en tallerken, og lad det trække 1 times tid og gerne længere.
- Skræl og skær gulerødder og pastinak i stave og rødbeder i både. Kom dem på bageplade med bagepapir, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min, til de er møre.
- Rør sukker, ingefær og soya sammen med limesaft. Skær hjertesalat i grove stykker og forårsløg i skiver på skrå.
- Steg kødet på en pande med lidt olivenolie og smør 3-4 min på hver side, og krydr med friskkværnet peber. Lad bøfferne hvile 5-10 min, og skær kødet i skiver.
- Vend rodfrugter og salat sammen med dressingen. Anret salaten på et stort fad med skiver af oksekød, og drys med forårsløg og plukket kørvel eller koriander.
- Prøv også at drysse salaten med lidt nigellafrø og ristede cashewnødder, det smager skønt.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter