Skøn rabarbersaft med jordbær, vanilje og kardemomme
Forfriskende og forførende skøn sommerdrik. Se her, hvordan du selv laver den lækreste rabarbersaft med jordbær. I denne version af rabarbersaften har vi også tilsat vanilje og kardemomme. Det bliver saften bestemt ikke dårligere af...
4
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 250 g jordbær
- 1½ l vand
- ½ citron, skallen heraf skåret i strimler
- 6 hel kardemommekapsler, stødt groft i en morter
- 1 flækket vaniljestang
- 500 g rørsukker
- isterninger og frisk mynte
Sådan laver du rabarber-jordbærsaft
- Skær rabarberne i små stykker og nip stilken af jordbærrene. Kom rabarber og jordbær i en gryde med vand, citronskal, kardemomme og vaniljestang.
- Bring det til kogepunktet og lad det koge 5 min ved jævn varme. Tilsæt sukker og kog fortsat til sukkeret er opløst.
- Tag gryden af varmen og lad det trække 20-30 min.
- Sigt saften gennem en fin sigte og hæld det på skoldede flasker.
- Opbevar saften i køleskabet og drik den inde for 1-2 uger. Hvis du laver en stor portion saft, så kan den med fordel fryses i mindre portioner, og tages op af fryseren når du har lyst.
- Hæld lidt saft og isterninger i glas. Kom vand på og lidt frisk mynte.