Opskrift på rabarber-jordbærsaft med vanilje og kardemomme

Skøn rabarbersaft med jordbær, vanilje og kardemomme

Forfriskende og forførende skøn sommerdrik. Se her, hvordan du selv laver den lækreste rabarbersaft med jordbær. I denne version af rabarbersaften har vi også tilsat vanilje og kardemomme. Det bliver saften bestemt ikke dårligere af...

4

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 250 g jordbær
  • 1½ l vand
  • ½ citron, skallen heraf skåret i strimler
  • 6 hel kardemommekapsler, stødt groft i en morter
  • 1 flækket vaniljestang
  • 500 g rørsukker
  • isterninger og frisk mynte

Sådan laver du rabarber-jordbærsaft

  1. Skær rabarberne i små stykker og nip stilken af jordbærrene. Kom rabarber og jordbær i en gryde med vand, citronskal, kardemomme og vaniljestang.
  2. Bring det til kogepunktet og lad det koge 5 min ved jævn varme. Tilsæt sukker og kog fortsat til sukkeret er opløst.
  3. Tag gryden af varmen og lad det trække 20-30 min.
  4. Sigt saften gennem en fin sigte og hæld det på skoldede flasker.
  5. Opbevar saften i køleskabet og drik den inde for 1-2 uger. Hvis du laver en stor portion saft, så kan den med fordel fryses i mindre portioner, og tages op af fryseren når du har lyst.
  6. Hæld lidt saft og isterninger i glas. Kom vand på og lidt frisk mynte.

Tip

Du kan lave den mere børnevenlig ved at undlade kardemomme, men det giver et krydret efterspil, som det er værd at forsøge at lokke i børnene.