Rabarbersirup
Den smukke sirup kan bruges til både saft og desserter.
RABARBERSIRUP
Tid: ca. 45 min.
(ca. 1 l)
1 kg rabarber
10 klaser hyldeblomster
1 kg sukker
½ l vand
1 stang vanilje
atamon
1. Rengør rabarberne, og skær dem i små stykker. Klip stilkene af hyldeblomsterne.
2. Hæld rabarber, hyld, sukker og vand i en gryde. Halver vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom korn og stænger i gryden, og kog op. Lad det simre i 20 minutter, til rabarberne er kogt helt
ud.
3. Si saften, og kog den, til den har konsistens som sirup. Skold en flaske, skyl den evt. i atamon, og hæld siruppen på.
TIP
Rabarber kan let fryses i små stykker og tøs op til marmelade, kompot og kager. De sene sorter er mest egnede til frysning.
RABARBERSIRUP MED PROSECCO
En fantastisk velkomstdrink!
Hæld ca. ½ spsk. sirup i et glas, og fyld op med prosecco. Server med isterninger, og pynt med små rabarberstængler.
► SE OGSÅ: Råsyltede rabarber
► SE OGSÅ: Rabarber-jordbærmarmelade
► SE OGSÅ: Lækker rabarber-cheesecake