Rimmet torsk med grape og julesalat

Rimmet torsk med grape og julesalat

Fisk på en let og meget delikat måde.

6-8

Ingredienser

  • 500 g torsk eller kuller
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 julesalathoved
  • 1 håndfuld salat fx krølsalat eller anden grøn salat
  • 2 grapefrugter, gerne blodgrape
  • 1 spsk flydende honning
  • 1½ spsk citronsaft
  • lidt tabasco og salt
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 lille håndfuld plukkede friske koriander
  • Tilbehør: brød.

Sdåan gør du:

  1. Tjek fisken for evt. ben og drys den med salt og sukker. Lad den trække 2-3 timer og gerne længere. Snit julesalaten i strimler, pluk og skyl salaten, og slyng den i en salatslynge. Skær skrællen af grapefrugterne og skær frugten i mindre stykker.
  2. Skær tynde skiver af rimmet torsk, og kom det på et fad. Bland flydende honning med citronsaft, tabasco, salt og olivenolie. Vend salaten sammen med grapestykker og dressing og drys med friske koriander.
  3. Server rimmet torsk med grape og julesalat.
  4. Se også vores opskrifter til den klassiske julefrokost
  5. Find flere lækre opskrifter på julemad på altfordamerne.dk/jul/ eller på Hjemmet juleside hjemmet.dk/Jul/Julemad/

TIP

Fisken skal være superfrisk. Spørg evt. din fiskehandler.