Rocky Road-brownies
Her har vi kommet fredagsslikket på en overdådig browniebund og sat den i ovnen.
15-20 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 20 min.
- Bagetid: ca. 40 min.
- Browniebund:
- 200 g mørk chokolade
- 125 g smør
- 3 æg
- 100 g brun farin
- 100 g hvedemel
- ¼ tsk. bagepulver
- et drys salt
- Rocky topping:
- 250 g skumfiduser (marshmallows)
- 100 g blød karamel (evt. guldkarameller)
- 100 g lys chokolade
- 150 g valnøddekerner
- Bund: Bræk chokoladen i stykker, og kom dem i en skål med små stykker smør.
- Lav et vandbad ved at sætte en gryde med ½ l vand over at koge. Sæt skålen med chokolade over, sluk for varmen, og lad chokolade og smør smelte.
- Slå æggene ud i en skål med brun farin, og pisk det skummende med en håndmikser. Drys mel, bagepulver og salt igennem en si i æggeblandingen, og vend sammen med en dejskraber. Rør gradvist den smeltede chokoladeblanding i.
- Beklæd en bageform (25 x 15 eller 20 x 20 cm) med bagepapir. Fordél dejen heri, og glat overfladen med en dejskraber.
- Bag kagen i ca. 10 min. ved 200 grader.
- Topping: Klip skumfiduserne i lidt mindre stykker, og bland dem med karameller, stykker af lys chokolade og grofthakkede valnødder. Drys blandingen på kagen, og sæt den i ovnen.
- Skru ovnen ned til 175 grader, og bag videre i ca. 20 min. Hold øje med, om den bliver for mørk på toppen, og læg evt. et stykke bagepapir henover kagen.
- Lad kagen køle lidt af og sætte sig. Skær den ud i firkanter på ca. 5 x 4 cm.