Flutes

Rugbrødsflutes med hasselnødder

Lækkert og mættende tilbehør til frokosten eller aftensmaden.

4 hele flutes

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 4 spsk macadamianøddeolie
  • 100 g rugkerner
  • 15 g skummetmælkspulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g bygflager
  • 100 g hasselnøddeflager
  • 130 g hvid hvedemel
  • 220 g rugmel
  • 20 g hakkede hasselnødder til topping

Sådan gør du

  1. 1/ Rør vand og gær sammen i en skål. Tilsæt æg, og pisk dem godt ud i vandet.
  2. 2/ Kom rugkerner, skummetmælkspulver, salt, bygflager, hasselnøddeflager og melet i, og rør dejen grundigt sammen – evt. med en elpisker eller i en røremaskine.
  3. 3/ Lad dejen hæve min. 3 timer et lunt sted, men gerne natten over.
  4. 4/ Form dejen til fire flutes, drys med hakkede hasselnødder, og bag dem i ovnen ved 180 grader
  5. i ca. 30 minutter.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Friskbagt sommerbrød: Durumbrød