Rugbrødsflutes med hasselnødder
Lækkert og mættende tilbehør til frokosten eller aftensmaden.
4 hele flutes
Ingredienser
- 4 dl vand
- 25 g gær
- 2 æg
- 4 spsk macadamianøddeolie
- 100 g rugkerner
- 15 g skummetmælkspulver
- 1 tsk salt
- 50 g bygflager
- 100 g hasselnøddeflager
- 130 g hvid hvedemel
- 220 g rugmel
- 20 g hakkede hasselnødder til topping
Sådan gør du
- 1/ Rør vand og gær sammen i en skål. Tilsæt æg, og pisk dem godt ud i vandet.
- 2/ Kom rugkerner, skummetmælkspulver, salt, bygflager, hasselnøddeflager og melet i, og rør dejen grundigt sammen – evt. med en elpisker eller i en røremaskine.
- 3/ Lad dejen hæve min. 3 timer et lunt sted, men gerne natten over.
- 4/ Form dejen til fire flutes, drys med hakkede hasselnødder, og bag dem i ovnen ved 180 grader
- i ca. 30 minutter.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Friskbagt sommerbrød: Durumbrød