Opskrift på salat med nye kartofler og grønne asparges

Salat med nye kartofler og grønne asparges

En dejlig forårssalat, som er god til f.eks. culotten. Den smager også skønt til sommerens grillede fisk og kød.

4

Ingredienser

  • 500 g nye kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • salt og peber
  • 1-2 spsk skalotteløg, finthakket
  • 2 spsk estragonblade eller dild, grofthakket
  • lidt citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 75 g feta

Sådan laver du salat med nye kartofler

  1. Skrub kartoflerne og kog dem møre i vand med salt.
  2. Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges og kassér dem. Skær aspargesene i mindre stykker på skrå af ca. 2 cm. Steg aspargesstykkerne på en pande med olivenolie og hvidløg 2-3 min til de er let møre. Krydr med salt og peber.
  3. Skær de kogte kartofler i halve og vend dem sammen med grønne asparges, skalotteløg, estragon eller dild, citronsaft og drys salaten med små stykker feta.
  4. Se også opskrift på Lammeculotte med grov oliven-tapanade.