Semifréddo med karamelsauce
Alle kan lide den klassiske semifréddo - og den kan laves i så mange varianter.
6
Ingredienser
- 1 form eller 8-10 stk. små portionsforme.
- 1½ spsk flydende honning
- 1 spsk vand
- 1½ tsk stødt kanel
- 1 vaniljestang, kornene heraf
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 75 g sukker
- 3½ dl piskefløde
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 200 g sukker
- 35 g smør
- 2 dl piskefløde
- 1 nip salt
- 2 æbler
- 3-4 friske mynteblade
- ½ lime – revet skal og saft heraf
- 1-2 spsk flydende honning
Sådan gør du:
- Semifréddo: Kom honning, vand og kanel i en lille gryde – rør rundt og bring det til kogepunktet. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og honning med kanel sammen med en elpisker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Pisk fløden til flødeskum, og pisk æggehviderne stive i en anden skål.
- Vend flødeskummet i æggemassen, og vend de stiftpiskede æggehvider i til sidst. Fyld det i en form eller i små forme, og sæt det i fryseren min. 3 timer.
- Karamelsauce: Kom sukker og smør i en gryde, og lad det smelte langsomt, til sukkeret er smeltet til gylden, brun karamel. Rør i det, til jævn konsistens er opnået. Tilsæt piskefløde og salt, og kog det igennem et par minutter. (Pas på fingrene, det kan godt boble lidt vildt, når fløden tilsættes).
- Hæld karamelsaucen på glas, og opbevar det ved stuetemperatur. (Hvis du vil servere den med det samme, kan du nøjes med at tilsætte 1½ dl piskefløde).
- Æbletopping: Skær æblerne i små tern, og hak mynten fint. Kom æbletern i en skål, og bland dem sammen med limesaft, limeskal, honning og mynte Vend isen ud af formen (dyp evt. din form i lidt varmt vand, så slipper den lettere).
- Anret semifréddoen på et fad, og kom karamelsauce over og sprøde æbler med mynte på toppen.
PRØV OGSÅ: Citrus-mandelkage