Sildesalat med karry
En alternativ og hjemmelavet frokostsalat til sildeelskeren. Top med æg og karse.
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Stegetid: 2 min.
- Ingredienser:
- 175 g marinerede sild (drænet vægt)
- 1 løg
- 1 æble
- 1 spsk. rapsolie
- 1 spsk. karry
- 2 syltede agurker
- 3 æg (hårdkogte)
- 1½ dl skyr (eller cremefraiche, 38%)
- ¾ dl mayonnaise
- salt og peber
- 2-3 tsk. citronsaft
- Tilbehør:
- karse (eller brøndkarse)
Sådan laver du hjemmelavet sildesalat
- Riv løg og æble groft,og svits dem i olie i engryde i et par min. Tilsætkarry, og svits det med i1-2 min. Lad blandingenkøle af.
- Hak agurker fint og 2æg groft. Skær sildene ismå stykker.
- Rør skyr og mayonnaisesammen med karryblandingen,og vend sild, ægog agurker i karrydressingen.Smag til med salt,peber og citronsaft.
- Anret sildesalaten ien skål, og pynt med detsidste æg i kvarter ogkarse.