Små æblegaletter
Franskmændene bruger ikke meget kanel i deres desserter, undtagen når der er æbler involveret. Det er en meget enkel opskrift, der kan laves lynhurtigt, hvis desserttrangen pludselig melder sig.
4
Ingredienser
- 4-6 spsk rørsukker
- 2 tsk stødt kanel
- 2 stjerneanis, stødt fint i morter
- 4 plader butterdej
- 100 g smeltet smør
- 4 æbler, gerne syrlige som granny smith
Sådan laver du æblegaletter:
- Bland sukker, kanel og stjerneanis i en skål. Skær butterdejspladerne i halve, og rul dem tyndt ud på en bageplade med bagepapir. Form en lille kant hele vejen rundt. Pensl med det smeltede smør, og drys med lidt af sukkerblandingen.
- Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i megatynde skiver. Fordel dem på butterdejen, og pensl med resten af smørret. drys godt med sukkerblandingen, og bag de små tærter ved 200 grader i 10-12 minutter.
- Giv evt. tærterne en tur under ovnens grill til slut, så sukkeret karamelliserer. Server med flødeskum, cremefraiche eller en kugle vaniljeis til.
PRØV OGSÅ: Chokoladeskeer