Små ristærter
Tærterne kan være en sød afslutning på julefrokosten, men også en god dessert juleaften.
(2 pers.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 20 min.
- Fryse-egnede
- 100 g mel
- 50 g smør
- 40 g flormelis
- 1 æggeblomme (lille)
- Fyld:
- 250 g kogt risengrød
- 1 æg
- 3 spsk sukker
- revet skal af ½ citron (økologisk)
- 25 g mandler (grofthakkede)
- Tilbehør:
- syltede kirsebær eller kirsebærsovs
Sådan bager du ristærter
- Findél smørret i melet og tilsæt flormelis. Kom æggeblommen i og saml dejen. Lad den hvile koldt, mens fyldet tilberedes:
- Pisk æg og sukker sammen og rør det i den kolde grød. Tilsæt revet citronskal og mandler. Del dejen, såden passer til formene. Smør dem godt.
- Udrul og beklæd med dejen. Kom fyldet i. Bag ved 175 grader i ca. 20 min. Syltede kirsebær eller kirsebærsovs kan serveres til.