5 lækre vegetarretter

Søde kartofler med knas

Jeg elsker søde kartofler. De er sunde, smagfulde og så hurtige at lave. Jeg synes bestemt, at de sagtens kan have hovedrollen i et måltid!

Hovedret til to - tilbehør til 4

Ingredienser

  • 5 søde kartofler
  • olivenolie
  • salt
  • 75 g hasselnødder
  • 100 g pistacienødder m skal
  • Dressing:
  • 100 g skyr
  • 1 spsk mayonnaise
  • 3-4 tsk chilisauce, f.eks.
  • chipotle
  • 2 spsk limesaft
  • salt
  • 2 bundter vild brøndkarse
  • 100 g feta

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220 grader. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Dup dem tørre, og vend dem med 2-3 spsk olivenolie og salt. Bred dem ud på bagepapir, og bag dem møre i den varme ovn, ca. 25-30 minutter.
  2. Rist hasselnødderne på en tør, varm pande (eller endnu nemmere; i den varme ovn). De skal have 4-6 minutter. Lad dem køle lidt. Gnid de værste hinder af, og pil
  3. pistacierne.
  4. Hak nødderne groft. Rør skyr med mayonnaise, chili og lime. Smag til med salt. Anret brøndkarsen på et fad, top med varme, søde kartofler, brud af feta, dressing og nødder. Server straks.

Tip

Bed om vild brøndkarse i din grønthandler, til han tager det hjem. Det er såååå godt! Kan du ikke skaffe det, er retten også god med rucola.