Sorbet med ananassalvie
En kombination, der udfordrer dine smagsløg i en enkel og smuk servering.
6
Ingredienser
- 4 dl hvidt sukker
- 5,5 dl vand
- ca 1 dl skyllede og tørrede friske ananassalvie-blade, alternativt almindelig salvie
- 2 dl citronsaft
- 1 stor, moden ananas
- ekstra ananassalvie til pynt.
Sådan laver du sorbet:
- Bring vand og sukker i kog og lad det simre indtil sukkeret er helt opløst. Hak salvien fint, hæld sukkerlagen over og lad blandingen stå og trække i ca. 15 min. Hæld den derefter over en si, så du får sorteret salviebladene fra, men pres så meget saft som muligt ud af salvien ved hjælp af en ske.
- Tilsæt citronsaft og frys blandingen i en ismaskine eller i en lufttæt beholder i fryseren. Gør du sidstnævnte, er det vigtigt at du tager dig tid til at piske grundigt i sorbeten under indfrysningen. Tag sorbeten ud ca. hver anden time og rør den grundigt, indtil den er færdigfrossen. Alternativt kan du komme isen i blenderen når den er næsten frossen, og sætte den tilbage i fryseren igen. Servér sorbeten med helt tyndskivet ananas og lidt finthakket ananassalvie drysset ud over.