opskrift thai suppe

Spicy suppe med power: Sådan laver du thai-suppe med kylling

En af favoritterne fra det thailandske køkken med bl.a. citrongræs, limeblade, ingefær, chili & kokos. Her får du opskriften på den lækre og stærke thaisuppe med kylling. Se her, hvordan du selv kan lave spicy thaisuppe derhjemme:

4

Ingredienser

  • 1 tsk jordnøddeolie
  • 1 spsk citrongræs
  • 2 spsk friskreven ingefær
  • 1 fed knust hvidløg
  • 2 fintsnittede thai-chilier
  • 3-4 fintsnittede kafirlimeblade
  • ¼ tsk gurkemeje
  • 1 dåse kokosmælk light (4 dl)
  • ¾-1 liter hønsebouillon
  • 1 spsk fishsauce
  • 400 g kogt eller stegt kyllingekød
  • 4 snittede forårsløg
  • 125 g sugarsnaps
  • 2 snittede gulerødder
  • 1-2 spsk limesaft
  • lidt hakket koriander
  • SERVERING:
  • koriander
  • 300 g fuldkornsnudler

Sådan gør du:

  1. Varm olien og sauter citrongræs, ingefær, hvidløg, chili samt limeblade og gurkemeje et par minutter.
  2. Hæld kokosmælk, hovedparten af bouillon samt fishsauce ved og lad det hele simre i 8-10 minutter.
  3. Bland kyllingekødet og de snittede grønsager i og lad det hele snurre yderligere et par minutter.
  4. Smag til med lime og koriander. Fordel suppen i skåle, pynt med koriander og server med fuldkornsnudler.