Spicy suppe med power: Sådan laver du thai-suppe med kylling
En af favoritterne fra det thailandske køkken med bl.a. citrongræs, limeblade, ingefær, chili & kokos. Her får du opskriften på den lækre og stærke thaisuppe med kylling. Se her, hvordan du selv kan lave spicy thaisuppe derhjemme:
4
Ingredienser
- 1 tsk jordnøddeolie
- 1 spsk citrongræs
- 2 spsk friskreven ingefær
- 1 fed knust hvidløg
- 2 fintsnittede thai-chilier
- 3-4 fintsnittede kafirlimeblade
- ¼ tsk gurkemeje
- 1 dåse kokosmælk light (4 dl)
- ¾-1 liter hønsebouillon
- 1 spsk fishsauce
- 400 g kogt eller stegt kyllingekød
- 4 snittede forårsløg
- 125 g sugarsnaps
- 2 snittede gulerødder
- 1-2 spsk limesaft
- lidt hakket koriander
- SERVERING:
- koriander
- 300 g fuldkornsnudler
Sådan gør du:
- Varm olien og sauter citrongræs, ingefær, hvidløg, chili samt limeblade og gurkemeje et par minutter.
- Hæld kokosmælk, hovedparten af bouillon samt fishsauce ved og lad det hele simre i 8-10 minutter.
- Bland kyllingekødet og de snittede grønsager i og lad det hele snurre yderligere et par minutter.
- Smag til med lime og koriander. Fordel suppen i skåle, pynt med koriander og server med fuldkornsnudler.