Aspargessuppe med sprød topping
En anderledes måde at bruge grønne asparges på. Nemlig i suppe med sprøde crutoner på toppen.
Aspargessuppe med sprød topping til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- Aspargessuppe med sprød topping
- 1 kg grønne asparges
- 4 skiver surdejsbrød
- salt
- 2 spsk olivenolie
- 1 lille bundt kørvel.
- 2 løg, finthakkede
- 2 bagekartofler
- 20 g smør
- 1,2 l hønsebouillon
- saft af 1/2 citron
Sådan laver du aspargessuppe
- 1. Skær hovederne af de grønne asparges og skær brødskiverne i tern. Rist brødternene i olivenolien på en pande. Kom aspargeshovederne på panden de sidste 2 min. Tag panden af varmen og drys med salt. Vend med grofthakket kørvel.
- 2. Skær aspargesstænglerne i tynde skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Smelt smør i en gryde og steg asparges, kartofler og løg bløde og møre heri. Tilsæt kogende hønsebouillon og lad suppen koge igennem i 15 min.
- 3. Blend suppen og smag til med citronsaft, salt og peber.
- 4. Servér suppen med det riste brød, kørvel og aspargeshoveder på toppen.
- Se også opskrift på Kylling med rabarber, persille og mormorsalat.