Svinekød i rød karry

Svinekød i rød karry

Denne ret har en vidunderlig smag fra den røde karry, kokosmælken og limebladene, og mætter i lang tid pga. et højt proteinindhold. Servér evt. kogt perlerug til retten − de påvirker din blodsukkerbalance langsommere end almindelige hvide ris.

Ingredienser

  • 375 kcal pr. portion
  • 1 dåse kokosmælk, fuldfed
  • 8 kaffir limeblade
  • 2 tsk rød karrypasta
  • 600 g skinkekød
  • 1 bakke sukkerærter
  • 1 bakke babymajs
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 knsp tørret chili
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk flydende sødemiddel
  • salt og peber
  • frisk koriander til pynt

Sådan gør du:

  1. 1/Bring kokosmælken i kog, og tilsæt limebladene og rød karry.
  2. 2/Skær svinekødet i passende stykker. Læg det i gryden sammen med kokosmælken. Lad kødet simre ved svag varme 5 min.
  3. 3/Del sukkerærterne på langs, og kom dem og babymajsene i gryden. Skær peberfrugten i tynde strimler, og kom den med. Tilsæt chili, fiskesauce, sødemiddel, salt og peber og lad det simre 5-8 min.
  4. 4/Pynt retten med frisk koriander, og servér.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter