De er sprøde og fine forårsruller, og meget velegnet som snack eller forret. Her får du opskriften på en lækker forårsrulle, der smager helt vidunderligt. Vil du heller lave sprøde forårsruller i ovnen, finder du den opskrift nederst. Velbekomme!
Varm olien op i en dyb stegepande. Svits svinekødet sammen med hvidløget, til det har skiftet farve. Tilsæt gulerødder, kål, fishsauce, sojasauce, sukker og chili. Svits det ca. 5 min. Hæld blandingen op i en sigte, og lad evt. overskydende væske dryppe fra.
Afkøl og vend evt. bønnespirerne i. Kog glasnudlerne efter anvisning på emballagen, og afdryp dem i en sigte. Hak dem groft, og vend dem i kødblandingen.
Læg en dejplade på et skærebræt. Kom 1 stor spsk. fyld på midten af dejpladen. Pensl med æggehvide på kanterne, og fold pladens sider ind over fyldet. Pensl igen. Rul dejen sammen om fyldet til små ruller. Fortsæt på denne måde med resten af fyldet.
Varm olien op i en gryde. Det skal være så varmt, at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid. Frituresteg rullerne, til de er sprøde og gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
Skræl mangofrugten, og skær den i både. Skær tomaterne i halve både og agurken i skiver. Snit løgene. Bland mango og grønsager i en skål. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend den i salaten. Server den sammen med sød chili-blommesauce til rullerne.
Sød chili-blommesauce: Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog dem sammen ca. 20 min. Miks dem i en blender, eller brug en stavblender til at findele massen. Kog saucen kort op.
Hæld saucen i en ren og skoldet flaske, og opbevar i køleskabet, hvor den kan holde sig en uges tid. Server saucen til de stegte forårsruller.
Tip
Du kan bruge fillodej, hvis du ikke kan få fat i de rigtige dejplader. Så skærer du dem blot til, så størrelsen passer og lægger to plader oven på hinanden.
VIGTIGT
Hav altid et tungt grydelåg klar, når du frituresteger. Hvis der går ild i olien, så læg
straks låget over, og sluk for gryden. Sprøjt aldrig vand på brændende olie.
Hjemmelavede forårsruller i ovn
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Andreas Wiking (ALT for damerne)
Hjemmelavede forårsruller behøver ikke at svømme rundt i en gryde fyldt med olie for at blive lækkert sprøde, for du kan sagtens stege forårsrullerne i ovnen. Pak dem ind i filodej, og bag dem i ovnen ved høj varme, og dejen bliver knasende sprød. Disse sprøde forårsruller er fyldt med en skøn blanding af svitset svinekød, spidskål, bønnespirer og rejer.
Sprøde forårsruller til fire personer:
300 g hakket svinekød 3-7% eller hakket oksekød
1 tsk knust ingefær
1/2 tsk rød thai-karry
200 g snittet spidskål i tynde strimler
100 g bønnespirer
150 g rejer
salt, peber
4 plader filodej
Annonse
Tilbehør:
1 frillicesalat
150 g sukkerærter
1 stor håndfuld ærteskud
1 dl sød chilisauce.
Annonse
Sådan laver du hjemmelavede forårsruller i ovnen
Svits kødet ved god varme, og krydr med ingefær og thai-karry. Tilsæt spidskål, og svits endnu et par minutter. Bland med bønnespirer og rejer, og smag til med salt og peber.
Del hver plade filodej i tre lige store stykker. Fordel fyldet på dejpladerne i den ene ende. Rul en gang, fold siderne ind over. og rul dem stramt sammen. Se anvisningen på pakken med filodej.
Læg forårsrullerne på en bageplade, og bag dem ved 230 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde.
Bræk salaten i mindre stykker, og bland med snittede sukkerærter og ærteskud. Servér salaten og chilisaucen til de lækre sprøde forårsruller.
Energi pr. person: 380 kcal., fedt 17%, protein 33%, kulhydrat 50%.