Thaisalat med tun
Den lille ret er både nem at lave og meget mættende.
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- 2 spsk jasminris
- 2 dåser tun i vand
- 200 g grønne bønner, kogte
- 2 rødløg
- 2 stængler citrongræs
- ¼ bundt mynte.
- Lime-chili-dressing:
- 1 rød chili uden kerner
- ¼ fed hvidløg
- 1 spsk sukker
- 2 spsk limesaft
- 1 spsk Fish Sauce.
Sådan laver du thaisalat med tun
- Rist de rå ris på en pande ved middel varme i 3-4 min. De må ikke tage for meget farve. Køl dem herefter af og knus dem i en morter eller lignende til et groft, sprødt pulver.
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med sukker og Fish Sauce. Smagen skal være sød, frisk og stærk.
- Dræn tunen for vand ved at komme den i en sigte. Halver de kogte bønner på langs, snit rødløget fint, snit citrongræsset meget fint, og hak mynten groft. Bland salaten forsigtigt sammen med dressinge. Anret salaten på fire tallerkener og drys den med ristet ris.
- TIP Hvis du vil have en ekstra stærk dressing, kan du blende chilikernerne med.
- Prøv også BLT-salat med syrnet fløde