Thaisuppe med kokosmælk og rejer
Lækker spicy suppe med masser af saft og kraft.
Thaisuppe til 2 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 15 g ingefær, skrællet vægt
- 2 citrongræsstængler
- ½ stor rød chili, evt. lidt mindre, hvis den er for stærk
- ½ spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 ½ tsk miso, helst den brune lavet pa byg
- 4 kaffir limeblade, kan udelades
- ½ dåse kokosmælk, 2 dl
- 5 dl fond efter eget valg
- 2 gulerødder, ca. 175 g
- 1 stor broccolistængel, ca. 75 g
- 150 g squash, skrællet vægt
- 3 store forårsløg, primært den hvide del, ca. 50 g
- 1 tsk fishsauce
- 150 g små kogte rejer, pillet vægt
- 1 usprøjtet lime
- himalayasalt
Sådan laver du thaisuppe:
- 1. Finthak ingefæren. Skær de nederste millimeter af citrongræsstænglerne, og finthak den tykke del. Kasser resten.
- 2. Fjern kernerne i chilien og finthak den. Svits ingefær og citrongræs i olien i et par minutter. Tilsæt miso, chili og limeblade. Tilsæt derefter kokosmælk og fond. Lad det småsimre nogle minutter.
- 3. Mens det simrer, skrub eller skræl gulerødderne, og skræl broccolistænglen. Skær begge dele i mindre tern, og tilsæt dem til suppen. Skyl squashen, skær den i mindre tern, og tilsæt også den.
- 4. Rens forårsløgene, skær dem i mindre stykker, og tilsæt dem til suppen sammen med fishsauce og rejer. Lad det simre yderligere et par minutter.
- 5. Blend suppen, til den er cremet, og smag til med limesaft og lidt salt. Suppen holder sig fint pa køl til næste dag og kan sagtens fryses. Husk, når du varmer den, at gøre det nænsomt og kun til kogepunktet.
- Tip! Kan du ikke fa broccoli, så brug lidt mere squash i stedet
- Næringsindhold
- Energi: 487 kcal
- Protein: 23,7 g
- Fedt: 29,9 g
- Kulhydrat: 36 g
- Kostfibre: 8,5 g
- Opskriften er fra Martin Kreutzer og Sandra Puglieses bog, Souping - det nye juicing, fra Muusmann Forlag.