Tomat- og muslingesuppe

Tomat- og muslingesuppe

Nyd de skønne, danske blåmuslinger i denne nemme tomatsuppe. Spis med fingre og ske, og brug gerne en skylleskål – det virker.

3-4

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • lidt frisk timian
  • 1 kg muslinger
  • 1 dl hvidvin
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 300 g mosede tomater
  • salt og peber
  • evt. 1 nip sukker
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • groft brød

Sådan laver du tomat ogmuslingesuppe:

  1. Hak løg og hvidløg fint. Rens muslingerne, og kasser åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en stor, varm gryde. Kom lidt timian ved, og tilsæt muslinger. Sauter ½ minuts tid. Tilsæt hvidvin, bouillon og mosede tomater. Lad muslinger og suppe koge under låg i 3-4 minutter, til muslingerne har åbnet sig. Smag suppen til med peber og eventuelt lidt salt og sukker.
  2. Server straks toppet med persille, og giv groft brød til.

TIP

I stedet for brød som tilbehør kan du fylde suppen med kogt boghvede eller perler. Eller bare spise en dobbelt portion.