Tomat- og muslingesuppe
Nyd de skønne, danske blåmuslinger i denne nemme tomatsuppe. Spis med fingre og ske, og brug gerne en skylleskål – det virker.
3-4
Ingredienser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- olivenolie
- lidt frisk timian
- 1 kg muslinger
- 1 dl hvidvin
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 300 g mosede tomater
- salt og peber
- evt. 1 nip sukker
- 2 håndfulde bredbladet persille
- groft brød
Sådan laver du tomat ogmuslingesuppe:
- Hak løg og hvidløg fint. Rens muslingerne, og kasser åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en stor, varm gryde. Kom lidt timian ved, og tilsæt muslinger. Sauter ½ minuts tid. Tilsæt hvidvin, bouillon og mosede tomater. Lad muslinger og suppe koge under låg i 3-4 minutter, til muslingerne har åbnet sig. Smag suppen til med peber og eventuelt lidt salt og sukker.
- Server straks toppet med persille, og giv groft brød til.
PRØV OGSÅ: Hot karrysuppe med kylling og grønt