Torsk i tomat-kaperssauce
En let og nem ret, hvor den milde hvide fisk får fint modspil af den syrligsøde tomatsauce.
4
Total:20 minutter
Ingredienser
- 1 løg, mellem stort
- 2 fed hvidløg
- 2 dåse hakkede tomater af god kvalitet
- 2-3 spsk balsamicoeddike
- 1 spsk sukker
- 3 spsk små kapers
- salt og peber
- 600-800 g torsk eller anden hvid fast fisk
- ekstra jomfru olivenolie.
- Tilbehør: ris eller brød
Sådan laver du torsk
- Hvis du vil servere fisken med ris, så kog dem efter anvisninger på posen. Imens laves retten. Snit løg og hvidløg småt, og svits det i lidt olivenolie på svag varme. Når løgene er blanke, tilsættes tomater, eddike, sukker og kapers. Lad og saucen småkoge i 6-8 min. Smag den derefter til med salt og peber.
- Skær fisken ud i to mindre stykker og læg dem ovenpå saucen. Vend dem når fisken er blevet hvid næsten hele vejen igennem, det tager alt efter fiskens tykkelse ikke mange minutter. Vend fisken og tag panden af varmen efter et minuts tid.
- Dryp med olivenolie og server med brød eller ris.
- Se også opskrift på Mexi-tortilla med grov guacamole