-
“Forræder”-deltagere afslører: Vild timeløn
-
Deltagere revser “Forræder”-slottet: Så ulækkert er det
-
Nervesystemet på overarbejde: Jeg sked i bukserne
-
Fik særlig støtte fra Victor Lander: Sådan er forholdet i dag
-
Eva Jin: ”Jeg valgte at følge min mavefornemmelse, hvilket man aldrig skal gøre”
-
Efter voldsomt "Forræder"-exit: Blev grebet af psykolog
-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"

Vaniljecheesecake med passionsfrugt
Lækker no-bake cheesecake med knasende lakridskiksebund, cremet vaniljesødt ostefyld og syrlig passionsfrugtgelé. Både smagen og farven er genial.
Cheesecake til 8 personer
Total:4 timer
Ingredienser
- Af Maja Ambeck Vase
- Kiksebund:
- 120 g havrekiks
- 60 g smør
- 1 tsk lakridspulver
- Cheesecakefyld:
- 3 blade husblas
- 1 citron, saften heraf
- 400 g flødeost
- 150 g græsk yoghurt, 10 %
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang, kornene heraf
- Passionsfrugtgelé:
- 1 blad husblas
- 100 g passionsfrugtsaft (fra friske passionsfrugter)
- 15 g sukker
- Pynt:
- 1 tsk lakridspulver
- evt. gule skovsyreblomster
Sådan laver du cheesecake
- Kiksebund: Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål. Smelt smør, og rør det i kiksekrummerne. Smag til med lakridspulver. Placer en moussering (16 cm i diameter) på et skærebræt beklædt med bagepapir, og fordel massen heri. Tryk den godt sammen med fingrene. Kom bunden i køleskabet.
- Cheesecakefyld: Udblød husblas i koldt vand. Varm citronsaft op i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk flødeost, yoghurt, sukker og vaniljekorn let og luftigt i en skål. Vend den håndvarme citronsaft i ostemassen. Fordel massen oven på bunden, og sæt den tilbage på køl 3-4 timer eller natten over.
- Passionsfrugtgele: Udblød husblas i koldt vand. Varm passionsfrugtsaft og sukker op i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm, og hæld den forsigtigt ud over cheesecaken. Sæt kagen tilbage i køleskabet i ca. 1 time, til geleen har sat sig.
- Servering: Pynt kagen med et drys lakridspulver og gule blomster lige inden servering.
- Tip: Kan du ikke skaffe gule skovsyreblomster, så pynt den med gule stedmoderblomster eller andre spiselige blomster.