Vaniljefromage med passionsfrugt og mandelblondekager

Vaniljefromage med passionsfrugt og mandelblondekager

Her får du opskriften på den lækre og friske vaniljefromage med passionsfrugt pyntet med mandelblondekager. Helt perfekt som dessert til nytårsaften.

6 personer

Ingredienser

  • Vaniljefromage:
  • 4 blade husblas
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 250 g mascarpone eller græsk yoghurt
  • 1 dl sukker
  • korn af 2 stænger vanilje
  • 4 dl piskefløde
  • Passionsfrugtsauce:
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk. friskrevet appelsinskal
  • 8 passionsfrugter
  • 3 spsk. Grand Manier
  • Pynt:
  • Evt. rød skovsyre, lakridssølvkugler og lidt spiselig sølvkagedrys
  • Mandelblondekager:
  • 50 g smuttede mandler
  • 75 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 45 g glukose eller flydende honning
  • 30 g hvedemel

Sådan gør du

  1. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Tag bladene op, og smelt dem i mikroovn eller over vandbad, i det vand der følger med.
  2. Rør appelsinsaften i. Rør mascarpone, sukker og vaniljekorn sammen. Rør lidt af mascarponeblandingen i husblassen, og rør herefter husblasblandingen i mascarponeblandingen.
  3. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i mascarponeblandingen. Fordel fromagen i 6 portionsglas. Dæk til med husholdningsplastfilm. Lad fromagen stivne i køleskab ca. 4 timer eller natten over.
  4. Kog sukker og vand sammen, til det begynder at boble med lidt seje bobler. Tilsæt appelsinsaft og -skal, og kog kort op. Afkøl blandingen.
  5. Skrab saft og kerner ud af passionsfrugterne, og kom det i en skål. Hæld appelsinsiruppen over. Rør rundt. Rør Grand Manier i.
  6. Fordel 3-4 spsk. af passionsfrugtsaucen over fromagerne. Stik et stykke mandelblondekage (se herunder) i hver.
  7. Pynt evt. også med rød skovsyre, lakridssølvkugler og lidt spiselige sølvkagedrys. Server resten af passionsfrugtsaucen og mandelblondekagerne til.

Mandelblondekager: 

  1. Blend mandlerne meget fint. Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen, gerne med en håndmixer.
  2. Fordel flade cirkler på ca. 5 cm i diameter på bagepapir. Du skal bruge ca. 1 spsk. dej pr. kage. Bag kagerne ca. 5-7 min. ved 175 gr., til de er gyldne.
  3. Afkøl kagerne, inden de løftes af bagepapiret.