Wok med asparges
Asparges er smagen af sommer. Her følger en lækker opskrift på wok med asparges.
4 personer
Ingredienser
- Tid: 25 min.
- Stegetid: 5-6 min.
- 300 g grønne asparges
- 300 g hvide asparges
- 150 g champignon
- 100 g bønnespirer
- 8 spsk. sesamolie
- 4 fed hvidløg (finthakkede)
- 4 spsk. sesamfrø
- 5-6 spsk. soja
- 3 spsk. limesaft
- 3 spsk. Sambal Oelek
- Pynt: 1 bundt koriander
- Skyl aspargesene, og knæk enderne af dem. Skær aspargesene i 3 stykker hver.
- Skyl champignonerne, skær enderne af. Skær dem i fine skiver.
- Skyl bønnespirerne, og lad dem dryppe godt af.
- Kom sesamolie i en wok, og varm den godt op. Kom alle grøntsagerne i sammen med hvidløg, og steg det hele ca. 4 min.
- Varm en anden pande op, og rist sesamfrøene et par minutter. Kom dem i en skål.
- Kom soja, limesaft og Sambal Oelek i wokken, og giv det et kort opkog.
- Tag wokken af varmen, og drys de ristede sesamfrø over. Pynt med frisk koriander, og server med det samme.