Wok med asparges

Wok med asparges

Asparges er smagen af sommer. Her følger en lækker opskrift på wok med asparges.

4 personer

Ingredienser

  • Tid: 25 min.
  • Stegetid: 5-6 min.
  • 300 g grønne asparges
  • 300 g hvide asparges
  • 150 g champignon
  • 100 g bønnespirer
  • 8 spsk. sesamolie
  • 4 fed hvidløg (finthakkede)
  • 4 spsk. sesamfrø
  • 5-6 spsk. soja
  • 3 spsk. limesaft
  • 3 spsk. Sambal Oelek
  • Pynt: 1 bundt koriander

  1. Skyl aspargesene, og knæk enderne af dem. Skær aspargesene i 3 stykker hver.
  2. Skyl champignonerne, skær enderne af. Skær dem i fine skiver.
  3. Skyl bønnespirerne, og lad dem dryppe godt af.
  4. Kom sesamolie i en wok, og varm den godt op. Kom alle grøntsagerne i sammen med hvidløg, og steg det hele ca. 4 min.
  5. Varm en anden pande op, og rist sesamfrøene et par minutter. Kom dem i en skål.
  6. Kom soja, limesaft og Sambal Oelek i wokken, og giv det et kort opkog.
  7. Tag wokken af varmen, og drys de ristede sesamfrø over. Pynt med frisk koriander, og server med det samme.