Gulerodsknækbrød
Ca. 15 stk.
Det skal du bruge
4 dl pulp fra gulerodsjuice
el. 4 dl fintrevet gulerod
3 dl solsikkefrø
3 dl gule hørfrø
1 tsk. salt
2 tsk. gurkemeje
½ tsk. friskkværnet peber
2½ dl vand
Sådan gør du
Rør gulerod, solsikkefrø, gule hørfrø, salt, gurkemeje, peber og vand sammen. Hørfrøene absorberer væden, og massen bliver sammenhængende.
Smør dejen ud på Paraflexx-ark (genanvendeligt bagepapir til brug i en dehydrator – du kan også bruge almindeligt bagepapir) i et ½ cm tykt lag. Tør i 10-12 timer i en dehydrator (eller en ovn ved laveste temperatur med lågen på klem), til de er sprøde.
Skær eller klip knækbrødene i kvadrater, og opbevar dem tørt i en lukket beholder. De holder op til 14 dage.