Spring ovn, pander og gryder over, og tilfredsstil dit gravide blodsukker med snacks af rene, naturlige og uforarbejdede ingredienser. Uhm!
De kan selvfølgelig også spises, når du allerede har et barn, og måske kan de bruges i stedet for slik fredag aften eller til fødselsdag i børnehaven.
Klik på pilen øverst og se 3 lækre opskifter.
Gojibærjuice
Menes at styrke immunforsvaret og give energi
Det skal du bruge
2 dl gojibær
½ liter vand
Sådan gør du
Skyl gojibærrene, og læg dem i vand natten over. Bærrene svulmer op og afgiver en skøn smag til vandet, som nu er blevet til gojibærjuice. Selve bærrene kan du spise til juicen, som også kan opvarmes og drikkes som te.
Bjarke Maccarthy
gallery3billeder
Lilla kokostoppe
Det skal du bruge
4 spsk. mandelsmør
3½ dl kokosmel
1 tsk. vaniljepulver
2 spsk. honning
15 frosne blåbær
Sådan gør du
Rør mandelsmørret sammen med 2 dl kokosmel, vaniljepulver og honning. Form massen til toppe, og kom en sjat vand ved efter behov. Blend den sidste 1½ dl kokosmel i foodprocessoren sammen med blåbærrene.
Rul dine toppe i lilla kokos, og stil dem i køleskabet, til de bliver faste. Rulningen kan tage lidt tid, så har du travlt, må du springe denne del over og blot nyde toppene uden. Husk også, at dit barn under et år ikke må få honning og derfor desværre ikke må spise disse toppe.
Bjarke Maccarthy
gallery3billeder
Chokolade delight
Det skal du bruge
1 dl kakaosmør – smeltet over svag varme
3/4 dl hakkede paranødder
1 dl kakaopulver
3 spsk. yakonsirup eller agavenektar (fås på fx Ravarebutikken.dk)
1 tsk. vaniljepulver
Sådan gør du
Rør det smeltede kakaosmør sammen med paranødder, kakaopulver, yakonsirup eller agavenektar og vaniljepulver.
Hæld blandingen i chokoladeforme, og sæt dem i fryseren i ca. 30 min. Opbevar chokoladen i fryseren – så længe den varer!