Små italienske durumbrød
Perfekt tilbehør til supper og salater.
10 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl lunken vand
- 1 spsk groft salt
- 1 spsk olivenolie
- 200 g fuldkornsdurum
- 300-350 g italiensk eller almindeligt hvedemel.
- Pensling:
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk flagesalt
- friske kviste af oregano
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt salt og olivenolie. Rør durummelet i dejen og derefter hovedparten af hvedemelet, som tilsættes lidt efter lidt.
- Ælt dejen igennem med det resterende 380 kcal 200 kcal mel, men den skal ikke være alt for fast. Dæk skålen med plastfilm og lad den hæve en times tid. Ælt dejen igennem og del den i 10 stykker, som du former og trykker til store, runde, flade brød, der lægges på en plade med bagepapir. Lad brødene efterhæve i 10 minutter. Pensl dem med olie, drys salt og oreganokviste på og tryk krydderurterne let ned i dejen. Bag brødene gyldne og sprøde ved 200° i varmluftovn eller 225° i alm. ovn i ca. 15-20 min. Lad dem afkøle på en bagerist.
- Energi pr. stk.: 200 kcal, fedt 16%, protein 11%, kulhydrat 73%