Osso buco med svineskank
I denne opskrift brugessvineskank. Retten kanogså tilberedes medskiver af kalve- ellerlammeskank.
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Stege/kogetid:
- 2 timer
- Fryse-egnet
- (6 personer)
- 2-3 svineskanke (uden svær skåret i 2 cm tykke skiver)
- salt og peber
- 25 g smør eller 2 spsk olie
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 3-4 gulerødder
- 2-3 kviste frisk timian
- 1 usprøjtet appelsin
- 1 dåse hakkede tomater
- + 4 dl vand
- Appelsingremolata:
- 1 usprøjtet appelsin
- 1 bdt persille
- 1 fed hvidløg
- Bestil kødet hos slagteren et par dage i forvejen.
- Krydr kødet med salt og peber og brun det i en stor stegegryde med smør eller olie. Tag kødet op.
- Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
- Svits løg, hvidløg og gulerødder i gryden og tilsæt timian, revet appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber.
- Læg kødet tilbage i gryden og giv det et opkog.
- Tilsæt tomater og vand, læg låg på og lad retten simre ved svag varme, til kødet er mørt – 1½-2 timer. Smag til med salt og peber.
- Anret med appelsingremolata: bland fintrevet appelsinskal med hakket persille og finthakket hvidløg.