Ossobuco med rodfrugter og kartoffelmos med ost

Ossobuco med rodfrugter og kartoffelmos med ost

Denne ossobuco indeholder bl.a. rodfrugter, gulerødder, knoldselleri og kartoffelmos. Velbekomme!

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 45 min.
  • Stege-/kogetid: ca. 2 timer
  • 4 ossobuco (tykke skiver kalveskank med marvben)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. hvedemel
  • 4 løg
  • ½ knoldselleri
  • 6-7 gulerødder
  • 2 laurbærblad
  • ½ flaske tør hvidvin (og evt. vand)
  • Kartoffelmos:
  • 1 kg kartofler (melede)
  • ca. 3 dl mælk
  • 25 g smør
  • 150 g fast komælksost
  • Drys: hakket bredbladet persille

  1. Skær et par snit i kanten af ossobuco’erne i den tykke sene rundt om kødet, så det ikke vender opad under stegningen. Dup kødet med køkkenrulle.
  2. Brun kødet på begge sider i gyldent olie og smør. Krydr med salt og peber, og drys med mel.
  3. Læg både af løg, stykker af selleri og gulerod i bunden af et ovnfast fad sammen med laurbærblade.
  4. Læg kødet ovenpå, og tilsæt hvidvin og evt. vand op til kødet.
  5. Dæk fadet til, sæt det i ovnen, og tænd den på 175 grader. Dampsteg i ca. 1½-2 timer, til kødet er mørt, og vend det, når det er halvt færdigstegt. 
  6. Kartoffelmos med ost: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i ca. 20 min. i usaltet vand. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne med en purépresse eller et piskeris.
  7. Varm mosen igennem i gryden med mælk til passende konsistens. Tilsæt smørklatter og terninger af ost. Smag mosen til med salt og peber.
  8. Servér ossobuco’er med rodfrugter i hvidvin, et drys persille og kartoffelmos med ost.