Ovnbagt kartoffel-græskar-salat med grillpølser

Ovnbagt kartoffel-græskar-salat med grillpølser

Alle slags kartofler kan bruges i opskriften, og brug gerne flere slags på samme tid. Kartofler smager forskelligt alt efter sort, også selvom de er blevet tilberedt fuldstændigt ens.

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 400 g blå kartofler
  • 400 g kartofler, velegnede til ovnbagning, f.eks. rød raja
  • 1 græskar, f.eks. hokaido
  • 3 fed hvidløg, revede
  • ½ dl olivenolie
  • salt og peber
  • 4-8 grillpølser
  • Garniture:
  • 1 bdt persille
  • 1 glas kapers
  • 1 skalotteløg (kan udelades eller erstattes af ½ rødløg)
  • 1 håndfuld grøn salat

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 225 grader.
  2. Skrub kartoflerne rene, men lad skrællen sidde på. Skær kartoflerne i mindre stykker.
  3. Skær skrællen af græskarret, og skrab kernerne ud. Skær græskarret i stykker, som er lidt større end kartoffelstykkerne, og læg alle grøntsagerne i ét lag i et ovnfast fad eller på en bradepande.
  4. Bland hvidløg med olivenolie, salt og peber, og hæld det over grøntsagerne.
  5. Læg grillpølserne på toppen, og sæt fadet i ovnen. Grøntsagerne er sprøde efter ca. 25 min.
  6. Vend ved servering grøntsagerne med persille, kapers, skalotteløg og salat, og servér pølserne ved siden af.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Caribisk kyllingeret