Rosmarinstegte aspargeskartofler med kyllingebryst i svampesauce

Rosmarinstegte aspargeskartofler med kyllingebryst i svampesauce

Måske bliver det til en tur i skoven her i efterårsferien? Finder I spisesvampe undervejs, så brug dem i denne opskrift, eller køb champignoner i supermarkedet.

4

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Kartofler:
  • 800 g aspargeskartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 1 lille bdt rosmarin, hakket (kan udelades eller erstattes af persille)
  • salt og peber
  • Kylling:
  • 2 kyllingebryster, gerne med skind og ben
  • 20 g smør
  • salt og peber
  • 200 g svampe, f.eks. champignon og/eller kantareller
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 dl fløde

  1. Sæt ovnen på 225 grader.
  2. Skrub kartoflerne, men lad skallen sidde på. Kom dem i et ildfast fad. Rør olivenolien sammen med hvidløg, salt, peber og halvdelen af rosmarinen, og hæld over kartoflerne.
  3. Sæt fadet i ovnen, og bag i ca. 30 min. Vend med resten af rosmarinen.
  4. Smelt smørret på en pande, og brun kyllingen på begge sider. Tag brysterne af panden, og krydr med salt og peber.
  5. Skær svampene i grove stykker, og kom dem på panden. Steg ved hård varme, til de smider væsken, ca. 3-4 min. Skru ned, og tilsæt eddike og fløde. Bring saucen i kog, og krydr med salt og peber.
  6. Kom kyllingen på panden, og sæt den i ovnen i 10 min. Skær brysterne i skiver, og servér med de stegte kartofler.