Rosmarinstegte aspargeskartofler med kyllingebryst i svampesauce
Måske bliver det til en tur i skoven her i efterårsferien? Finder I spisesvampe undervejs, så brug dem i denne opskrift, eller køb champignoner i supermarkedet.
4
Total:50 minutter
Ingredienser
- Kartofler:
- 800 g aspargeskartofler
- ½ dl olivenolie
- 1 lille bdt rosmarin, hakket (kan udelades eller erstattes af persille)
- salt og peber
- Kylling:
- 2 kyllingebryster, gerne med skind og ben
- 20 g smør
- salt og peber
- 200 g svampe, f.eks. champignon og/eller kantareller
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 dl fløde
- Sæt ovnen på 225 grader.
- Skrub kartoflerne, men lad skallen sidde på. Kom dem i et ildfast fad. Rør olivenolien sammen med hvidløg, salt, peber og halvdelen af rosmarinen, og hæld over kartoflerne.
- Sæt fadet i ovnen, og bag i ca. 30 min. Vend med resten af rosmarinen.
- Smelt smørret på en pande, og brun kyllingen på begge sider. Tag brysterne af panden, og krydr med salt og peber.
- Skær svampene i grove stykker, og kom dem på panden. Steg ved hård varme, til de smider væsken, ca. 3-4 min. Skru ned, og tilsæt eddike og fløde. Bring saucen i kog, og krydr med salt og peber.
- Kom kyllingen på panden, og sæt den i ovnen i 10 min. Skær brysterne i skiver, og servér med de stegte kartofler.
PRØV OGSÅ: Dildstuvede kartofler med varmrøget laks
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Grillede kyllingelår med citron og timian