laks i ovn

Festmiddag på ingen tid: Ovnbagt laks med tilbehør

Prøv vores opskrift på laks i ovnen. Det behøver ikke tage meget mere end en halv time at tilberede den lækre middag, der nemt kan redde en stresset hverdagsaften eller et improviseret middagsselskab.

6 personer

Ingredienser

Laks i ovn:

  • 2 fennikel
  • 2 rødløg
  • 900 g små kartofler
  • Salt og peber
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ dl frisk timian
  • 1,2 kg laksefilet, uden skind
  • 200 g cherrytomater
  • 1 spsk. presset citronsaft

Topping:

  • 1 dl hakkede krydderurter, f.eks. persille, dild, timian
  • 2 spsk. presset citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie

  1. Tilbehør: Del fenniklen, og skær fenniklen i tynde både. Pil løgene, og skær også dem i både. Skyl kartoflerne, dup dem tørre og halver dem. Bland fennikel, løg, kartofler, salt og peber med olie, og læg det i et ildfast fad. Drys med timian. Bag i ovnen i 20 min. ved 225 grader.
  2. Laks: Læg laksen oven på grøntsagerne, og læg tomaterne rundt om. Krydr laksen med salt og peber, og dryp med citronsaft. Steg i ovnen, til laksen er færdig, ca. 15 min.
  3. Topping: Bland krydderurter, citronsaft og olie, og drys det over laksen.