forårsruller

Ovnbagte forårsruller & salat

Lækre forårsruller med sund salat

12-16 stk.

Ingredienser

  • 1 tsk olie, evt. sesamolie
  • ca. 250 g blandede, fintsnittede grønsager:
  • peberfrugt, bladselleri, gulerod, kål og sukkerærter
  • 1 spsk finthakket ingefær
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 125 g kogte fuldkornsris
  • 3-4 spsk ketjap manis/sojasauce
  • 150 g grofthakkede rejer
  • salt, peber
  • 12-16 stk. fillodej eller spring roll pastry (ca. 22 x 22 cm)
  • 2 spsk olie til pensling
  • SALAT
  • ½ liter groftskåret spids- eller hvidkål
  • 1 lille bdt koriander eller mynte
  • 1 bdt snittede forårsløg
  • 2 tsk sesamolie
  • SERVERING
  • lime
  • sød chilisauce

Sådan gør du:

  1. Varm olien i en wok, hæld alle grønsager inkl. ingefær og hvidløg i og steg det hele ved høj varme under omrøring i ca. 4 minutter. Bland risene i, tilsæt sojasauce og steg videre i 1-2 minutter, til risene har opsuget sojasaucen. Det er vigtigt, at fyldet ikke er for vådt. Hæld fyldet i en skål, bland rejerne ved, smag til med salt og peber og lad det afkøle lidt. Bred dejstykkerne ud på et rent klæde, kom et par gode spsk af fyldet på, fold siderne ind og rul dem sammen. Læg rullerne på en plade med bagepapir med sammenføjningen nedefter. Pensl rullerne let med olie og bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 200°, til dejen er gylden.
  2. Fillodejen skal kun bage i ca. 8-10 minutter, til den er gylden, bruges spring roll pastry, er tiden lidt længere, nemlig 20-25 minutter.
  3. SALAT: Bland kålen med kryddergrønt samt forårsløg og smag til med sesamolie, salt og peber. Server forårsrullerne med lime, sød chilisauce og kålsalat.
  4. Energi pr. person : 450 kcal, fedt 27%, protein 14%, kulhydrat 59%.